ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου θα γιορτάσει και φέτος την Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Η Ημέρα Βιβλίου 2023 είναι μια πολυσύνθετη προσπάθεια με κεντρικό μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω», που διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά και έχει εξαιρετική απήχηση σε μεγάλους και μικρούς αναγνώστες, και η οποία φέρνει κοντά στο βιβλίο όλες τις ηλικίες, τα κοινωνικά στρώματα, παλιούς και νέους αναγνώστες.

Η Ημέρα Βιβλίου για το 2023 θα εορταστεί την 22α Απριλίου, ημέρα Σάββατο (12.00 μ.μ). Την ημέρα αυτή θα διοργανωθεί στον Βόλο και το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΣ – εκδόσεις ΗΒΗ (Π. Μελά 25β Βόλος) συνάντηση όλων των φίλων του βιβλίου. Συγγραφείς, εικονογράφοι, μεταφραστές, επιμελητές, εκπαιδευτικοί, τυπογράφοι, βιβλιόφιλοι κ.ά.

Έτσι θα μπορέσουν όλοι να γνωριστούν μεταξύ τους, να μιλήσουν για το έργο τους και να δείξουν την δουλειά τους αλλά και να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως… να βρεθούν μεταξύ τους.

Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής του επισυνάπτεται και να την αποστείλουν στο [email protected]

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  • Η εκδήλωση θα οργανωθεί από την ΕΝ.ΕΛ.ΒΙ. και το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΣ – εκδόσεις ΗΒΗ στον Βόλο (Σάββατο 22.4.2023 / ώρα 11.30 π.μ.). Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει θα έχει ένα 5λεπτο στην διάθεσή του να γνωριστεί με το κοινό και να μιλήσει για το έργο του (αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου). Και να παρουσιάσει τα βιβλία του ή και να τα πουλήσει στην σάλα του βιβλιοπωλείου.
  • Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την ώρα της ομιλίας τους, ημέρες νωρίτερα από τον υπεύθυνο του βιβλιοπωλείου με e-mail / τηλ.
  • Στην αίθουσα μπορούν να κάθονται έως 50 άτομα, θα υπάρχει μικροφωνική εγκατάσταση.
  • Καθένας θα μπορεί να είναι στην σάλα του βιβλιοπωλείο κοντά στο βιβλίο του και να συνομιλεί με όσους ενδιαφέρονται.
  • Οι συμμετέχοντες (όσοι επιθυμούν) θα πρέπει να φέρουν τα βιβλία τους οι ίδιοι προς πώληση τουλάχιστον 5 ημέρες (έως 5 αντίτυπα/τίτλο) πριν στο βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΣ – εκδόσεις ΗΒΗ (Π. Μελά 25β, Βόλος 2421076424). Η πώληση θα γίνεται απευθείας από το βιβλιοπωλείο και το κέρδος της πώλησης θα επιστραφεί στον συμμετέχοντα μετά το πέρας της εκδήλωσης (-30% κέρδος βιβλιοπωλείου).

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 2421076424, Χρήστος Αγιώτης (βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΣ – εκδόσεις ΗΒΗ).

Να αποσταλεί με e-mail: [email protected]